Gratis adviesgesprek

Beroepsopleiding psychosynthese

Een vak met toekomst

Zoek je een opleiding die de kracht van je ambitie en de helderheid van je visie op milde wijze betrekt bij je scholing? Wil je die scholing ontvangen op een nationaal en internationaal erkend en gerenommeerd opleidingsinstituut? De opleiding tot psychosyntheticus aan het Instituut voor Psychosynthese is een geïntegreerd geheel van theorie, praktijk, supervisie en individuele begeleiding. Het programma zoals dat nu is samengesteld is het resultaat van meer dan 35 jaar ervaring met psychosynthese onderwijs in binnen- en buitenland. De opleiding als geheel bestaat uit de cursus Oriëntatie in Psychosynthese, een Initiële en een Professionele leerperiode. Deze drie periodes zijn op elkaar afgestemd en kunnen afzonderlijk worden gevolgd.

Oriëntatie in Psychosynthese

Oriëntatie in Psychosynthese

Ben jij een zoeker die niet ongelukkig is, maar ook niet echt tevreden? Onderzoek je het leven en jezelf voortdurend in de hoop te leren en te begrijpen? In deze cursus ontvang je methoden en technieken voor dit onderzoek zoals je ze nog nergens hebt ontvangen. In vier dagen maak je op een diepgaande en zinvolle wijze kennis met psychosynthese, jezelf, de ander en je plaats in de wereld.

Initiële leerperiode

Initiële leerperiode

Wil je beginnen aan een duurzaam en diepgaand onderzoek naar psychosynthese over een wat langere leerperiode? Gedurende 16 weekends in anderhalf jaar bieden wij je een zinvolle en efficiënte scholingsperiode aan in de psychosynthese. Deze periode begint elk jaar in april of oktober.

Professionele leerperiode

Professionele leerperiode

Wil je van psychosynthese (je) werk maken? Wil je een bijdrage leveren aan de toename van psychohygiëne en innerlijke beschaving bij je opdrachtgevers? Neem dan deel aan deze Professionele leerperiode. Na beëindiging van deze periode kun je aansluiting zoeken bij de beroepsgroep van psychosynthetici.

Wat leer je in de beroepsopleiding psychosynthese?

Psychosyntheticus, een vak apart

Hoeveel talent of aanleg je ook hebt, zonder vakbekwaamheid zal het je niet meevallen je talent concreet vorm te geven. Talent heeft zorg en onderhoud nodig. Vakbekwaamheid heeft scholing en oefening nodig. De Oriëntatie in Psychosynthese en de Initiële leerperiode staan in het teken van zorg en onderhoud. Je leert in deze perioden ‘oog’ te krijgen voor de mens in zijn hoogte, diepte en oppervlakkigheid. Je bewustzijn van het belang van psychohygiëne neemt toe. Je krijgt inzicht in de vele vermommingen waarin existentiële en spirituele vraagstukken zich aandienen in het leven van menigeen, jong en oud. In deze periode leer je ook de vindplaats kennen van een innerlijk en sturend vermogen dat nodig is om de doelen die jij je stelt te verwezenlijken in je leven en werk.
In de Professionele leerperiode staat de scholing van de competenties centraal die nodig zijn voor een vakbekwame toepassing van psychosynthese. De typerende methoden, technieken en kernbegrippen van psychosynthese worden uitvoerig geschoold en afgestemd op jouw individuele aanleg. Net zoals een musicus een instrument leert bespelen om muziek te kunnen maken. Door intensieve training van beroepsvaardigheden en door uitbreiding van kennis neemt de beheersing van het vak toe. In de professionele toepassing van psychosynthese blijft altijd een zekere spanning bestaan tussen talent en vakbekwaamheid, tussen wat zou kunnen en wat haalbaar is. De creativiteit die in deze spanning ontstaat, maakt van de psychosynthese beoefening zowel een kunst als een kunde.

Heb je vragen?

Neem dan vooral contact met ons op!

© 2024, Instituut voor Psychosynthese |
website: sbddesign.nl