De ervaring van Suze Spierings

“Al 25 jaar verrijkt psychosynthese mijn leven, zowel persoonlijk als professioneel. Door het psychosynthese onderwijs ben ik me bewust geworden van mijn eigen kracht. Het heeft mij sterk gemaakt door de innerlijke rijkdom die ik ervaar. Ik heb nu weet van een plek in mijzelf waar ik verankerd ben, een anker dat elke storm kan doorstaan.

Behalve als psychosyntheticus in mijn psychosynthese praktijk werk ik ook als supervisor met de methode en technieken van psychosynthese. Ik geef al 16 jaar supervisie aan maatschappelijk werkers in opleiding aan de Haagse Hogeschool. Door de toepassing van psychosynthese leren de studenten beter te kijken naar wat er gaande is en wat er nodig is. Ze worden zich bewust van wie er tegenover hen zit, van de plaats die ze innemen en van wat zij te doen hebben op die plaats. Dit betekent dat ze beter in staat zijn om hun cliënten te leren zelfredzaam te zijn. Door te kijken naar de verschillende niveaus, de diepte in te gaan, deze te ervaren, en de verbeelding erbij te betrekken gaan de studenten anders kijken en meer zien. Zo kan ik ze belangrijke handvatten bieden en een professionele basis mee geven voor de toekomst.

Psychosynthese heeft mij geleerd om wat er zich in mijn leven aandiende te aanvaarden en in mijn leven te integreren. Ik ben vroeg weduwe geworden en mijn dochter is jong gestorven waardoor ik de zorg voor mijn kleindochter op mij genomen heb. Door psychosynthese heb ik de kracht gevonden om hier mee om te gaan. Het heeft mij doen beseffen wat belangrijk voor me is, wat ik wel en ook wat ik niet wil in mijn leven. Dat geeft heel veel ruimte. Ook heb ik ontdekt wat mijn ritme is en is mijn gevoel voor timing – wanneer te wachten en wanneer te handelen – aangescherpt.

Ik ben inmiddels 74 jaar en ik ben nog steeds volop aan het leren. Ik kan tegenwoordig beter loslaten en vertrouwen op wat er op mijn pad komt. Zo ben ik bijvoorbeeld net gevraagd om examinator bij de Haagse Hogeschool te worden. Weer een heel nieuw avontuur waar ik met veel plezier naar uitkijk!”
Suze Spierings is werkzaam als psychosyntheticus en als supervisor aan de Haagsche Hogeschool.

Delen:

Meer informatie over (de beroepsopleiding) psychosynthese

Beroepsopleiding

Beroepsopleiding

Ben je geïnteresseerd in de spirituele en dieptepsychologische aspecten van coaching, leiderschap en verandering en wil je hiermee ook professioneel aan de slag? Dan ...

Psychosyntheticus.nl

Psychosyntheticus.nl

Een psychosyntheticus is in staat om methodisch om te gaan met existentiële vraagstukken. Wil je weten wat een psychosyntheticus kan of doet of zoek ...

Oriëntatie in Psychosynthese

Oriëntatie in Psychosynthese

Bekijk hier de mogelijkheden om deel te nemen aan de Oriëntatie in Psychosynthese. Wil je meer informatie? Kom dan naar een Informatieavond op het ...

Adviesgesprek

Adviesgesprek

Maak online een afspraak met een persoonlijk leeradviseur. Onderzoek met elkaar waarom je scholing of verdere scholing in psychosynthese overweegt. De persoonlijk leeradviseur zorgt ...

Heb je vragen?

Neem dan vooral contact met ons op!

© 2024, Instituut voor Psychosynthese |
website: sbddesign.nl