Gratis adviesgesprek

Instituut voor Psychosynthese

Al 38 jaar onderwijs in Psychosynthese

Het Instituut voor Psychosynthese is opgericht in 1985. Je kunt bij ons kiezen uit een veelzijdig scholings- en opleidingsaanbod op het gebied van existentiële vraagstukken in het leven van mensen en organisaties. Het cursusaanbod varieert van eendaagse specialistische workshops tot een vierjarige beroepsleiding tot psychosyntheticus.

Psychosynthese

Psychosynthese geeft zicht op nieuwe en wezenlijke keuzes en mogelijkheden.

Wat is psychosynthese?

Wat is psychosynthese?

Psychosynthese leert je keuzes te maken door te luisteren naar wat je hart je ingeeft zonder je verstand te verliezen. Psychosynthese houdt zich bezig met existentiële en spirituele vraagstukken in het leven van mensen en organisaties.

Voor wie is psychosynthese?

Voor wie is psychosynthese?

Als je geïnteresseerd bent in de menselijke belevingswereld en de daarin optredende existentiële en spirituele vraagstukken, dan is scholing in psychosynthese iets voor jou.

Roberto Assagioli

Roberto Assagioli

Assagioli benadrukte in zijn psychosynthese het bestaan van een hoger onbewuste, van creativiteit, liefde, humor, ethische en wetenschappelijke inspiratie en van ons vermogen tot contemplatie. Kern van dit hoger onbewuste is het zelf, een tijdloze essentie, een onveranderlijk stil en puur zijn.

Medewerkers

Kijk ook op onze Medewerkers pagina.

Overige informatie

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Op deze pagina kun je luisteren naar de antwoorden op een aantal vragen die ons vaak gesteld worden. Diederik van Rossum, mede-oprichter en oud-directeur van het Instituut voor Psychosynthese, is aan het woord.

Stichting Psychosynthese

Stichting Psychosynthese

De doelstelling van de Stichting is om psychosynthese in de meest ruime zin van het woord onder de aandacht van geïnteresseerden te brengen.

Psychosyntheticus.nl

Psychosyntheticus.nl

Een psychosyntheticus is in staat om methodisch om te gaan met existentiële vraagstukken. Wil je weten wat een psychosyntheticus kan of doet of zoek je een psychosyntheticus?

E-boeken

E-boeken

We hebben een ruim aanbod aan e-boeken op het gebied van psychosynthese. Bekijk hier het overzicht.

Heb je vragen?

Neem dan vooral contact met ons op!

© 2024, Instituut voor Psychosynthese |
website: sbddesign.nl