De ervaring van Wilfried de Jong

“Ik ben arts geworden omdat ik iets wilde betekenen voor mensen. Hen bijstaan in moeilijke tijden en ze herinneren aan de wil om te leven. Tijdens de opleiding tot arts raakte ik dat besef kwijt. Arts zijn is ook gewoon een vak met protocollen en regels. Deze hielden mij als het ware gekooid.

Door mijn studie psychosynthese ben ik dit anders gaan zien; de regels, waaraan ik me moet houden als huisarts en als psychosyntheticus, zijn juist een poort. Aan deze poort kom ik in aanraking met het mysterie van het leven. Hierdoor kan ik op respectvolle wijze in contact treden met de ander. Elke dag opnieuw.”

Wilfried de Jong is huisarts en groepsbegeleider bij de huisartsopleiding aan het Radboud UMC in Nijmegen. In juli 2014 voltooide hij de beroepsopleiding psychosynthese.

Delen:

Meer informatie over (de beroepsopleiding) psychosynthese

Beroepsopleiding

Beroepsopleiding

Ben je geïnteresseerd in de spirituele en dieptepsychologische aspecten van coaching, leiderschap en verandering en wil je hiermee ook professioneel aan de slag? Dan ...

Psychosyntheticus.nl

Psychosyntheticus.nl

Een psychosyntheticus is in staat om methodisch om te gaan met existentiële vraagstukken. Wil je weten wat een psychosyntheticus kan of doet of zoek ...

Oriëntatie in Psychosynthese

Oriëntatie in Psychosynthese

Bekijk hier de mogelijkheden om deel te nemen aan de Oriëntatie in Psychosynthese. Wil je meer informatie? Kom dan naar een Informatieavond op het ...

Adviesgesprek

Adviesgesprek

Maak online een afspraak met een persoonlijk leeradviseur. Onderzoek met elkaar waarom je scholing of verdere scholing in psychosynthese overweegt. De persoonlijk leeradviseur zorgt ...

Heb je vragen?

Neem dan vooral contact met ons op!

© 2021, Instituut voor Psychosynthese |
website: sbddesign.nl