De ervaring van Tim Thunnissen

Er zijn een paar momenten in mijn leven geweest, waarop ik ergens mee ben begonnen. Ik bedoel dan niet zomaar beginnen, maar echt met heel mijn wezen besluíten een bepaalde weg in te slaan.
Tijdens de cursus ‘Ik, de ontdekkingsreis van het Zelf’ heb ik zo’n besluit genomen.

In de Psychosynthese zomerschool van twee jaar geleden heb ik aan deze cursus deelgenomen, hij staat me nog heel goed bij en vandaag de dag pluk ik er nog steeds de vruchten van.

Als ik deze cursus in één woord zou beschrijven, dan is dat ‘transformerend’. Wat een reis heb ik doorgemaakt samen met mijn medecursisten en reisgenoten in deze diepgaande en intense cursus. Een magische reis, waarin ik mezelf middels muziek, beelden en betekenisvolle gesprekken in een heel nieuw licht heb leren kennen. De cursus heeft me geholpen om me te bevrijden van ketenen uit mijn verleden en ik heb geleerd om langzamer en met meer liefde naar de toekomst te kijken.
Het is een reis die me naar de diepte van mezelf, mijn kern heeft gebracht, om er vervolgens weer uit tevoorschijn te komen met een kracht die ik nog nooit eerder had ervaren. Een kracht die ik vandaag de dag nog steeds bij mij draag.

Woorden schieten tekort wanneer ik inhoudelijk over de cursus ‘Ik de ontdekkingsreis van het Zelf’ probeer te vertellen. Het is een reis die iedereen, als je het mij vraagt, voor zichzelf zou moeten ervaren en doorleven. Dat is ook waar de cursus voor bedoeld is: voor ‘jou’. Het gaan van jouw individuele reis, waarin je jezelf mogelijk op een heel nieuwe manier zal ontdekken en leren kennen.

Tim Thunnissen is maatschappelijk werker bij Ggz Centraal in Amersfoort.

Delen:

Voeg jouw reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bekijk het onderwijs aanbod

Oriëntatie in Psychosynthese

Oriëntatie in Psychosynthese

Bekijk hier de mogelijkheden om deel te nemen aan de Oriëntatie in Psychosynthese. Wil je meer informatie? Kom dan naar een Informatieavond op het ...

Initiële leerperiode

Initiële leerperiode

Wil je beginnen aan een duurzaam en diepgaand onderzoek naar psychosynthese over een wat langere leerperiode? Gedurende 16 weekends in anderhalf jaar bieden wij ...

Zomerschool

Zomerschool

Hier vind je het programma van de Psychosynthese zomerschool van 4 t/m 8 juli 2024.

Proefles psychosynthese

Proefles psychosynthese

Ben je benieuwd naar psychosynthese en of het iets voor jou is? Tijdens deze proefles maak je kennis met het perspectief en de methode ...

Heb je vragen?

Neem dan vooral contact met ons op!

© 2024, Instituut voor Psychosynthese |
website: sbddesign.nl