Terugblik Psychosynthese zomerschool 2018

15-07-2018

Het was weer een mooie zomerschool!

Op donderdag 5 juli 2018 ging de zomerschool van start in Conferentiecentrum Kaap Doorn te Doorn. Het was prachtig zomers weer en dat bleef het alle vijf dagen.

De zomerschool werd in een gezamenlijke bijeenkomst geopend door Diederik van Rossum, de directeur van het Instituut voor Psychosynthese. Tijdens de opening bracht hij de plaatsen in herinnering waar je in je leven gemiddeld genomen aanwezig bent en de gemeenschappen waar je deel van uit maakt. Hij wees erop dat die gemeenschappen er na de zomerschool ook nog zouden zijn en dat je met een gerust hart je aandacht naar de zomerschool kunt verplaatsen, waar je immers nu deel van bent. Tegen die tijd was iedereen klaar om aan zijn of haar cursus te beginnen.

Dit jaar werden er in de zomerschool drie cursussen gegeven. Diederik van Rossum leidde de cursus ‘Ik’ de ontdekkingsreis van het Zelf’. De cursus ‘Strijders gezocht’ werd gegeven door Ancilla van Blokland. Annemieke Wester gaf de cursus ‘De Belofte’.

Of je nu aan het leren was over de ontdekkingsreis naar jezelf, de strijd voor waar je in gelooft of over het inlossen van de belofte die in je hart leeft, de vitaliteit nam bij alle deelnemers geleidelijk toe. Ontmoetingen op het terras en aan de bar tijdens de pauzes maakten van de zomerschool een geheel dat de grenzen van de afzonderlijke cursussen oversteeg. Tijdens de vrije middagen werd er gewandeld en gefietst in de prachtige omgeving. Sommige deelnemers hadden zelfs hun eigen hangmat geïnstalleerd. Hoe je ook maar besloot je tijd door te brengen, het personeel van Kaap Doorn zorgde ervoor dat je niets te kort kwam.

De laatste avond was er zoals elk jaar een spetterend feest. Aanvankelijk hield Karien iedereen in de ban van de dansvloer. Vanaf een zeker moment kon wie het maar wilde zijn of haar ‘innerlijke DJ’ de vrije teugel geven. Het werd een drukte van belang aan de ‘draaitafel’ en dat leidde soms tot grote hilariteit. Hoe het ook zij: er werd tot in de kleine uurtjes gedanst!

De zomerschool eindigde op maandag 9 juli met een gezamenlijke bijeenkomst. Verschillende deelnemers vertelden hoe ze deze dagen hadden beleefd. Zij benadrukten het belang van de Psychosynthese zomerschool als een plaats waar je even helemaal tot jezelf kunt komen en weer opgeladen wordt.

Zet vast in je agenda: de Psychosynthese zomerschool is volgend jaar van donderdag 4 juli t/m maandag 8 juli 2019.

Delen:

Voeg jouw reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Psychosynthese zomerschool 4 t/m 8 juli 2019

Bekijk het zomerschool cursusaanbod

4 juli 2019

De wereld tussen droom en daad

De wereld tussen droom en daad

Psychosynthese zomerschool door Annemieke Wester. Waar droom je van en waar is het leven dat je leidt? De gewoonheid van het alledaagse lijkt soms ...

4 juli 2019

Het oog van de geest

Het oog van de geest

Psychosynthese zomerschool door Diederik van Rossum. Geleid door het vuur van de wil en op de vleugels van de verbeelding betreden we in deze ...

4 juli 2019

Oriëntatie in Psychosynthese

Oriëntatie in Psychosynthese

Intensieve cursus tijdens de psychosynthese zomerschool. Wil je jezelf beter leren kennen? Deze cursus brengt je hoofd en je hart zodanig samen dat nieuwe ...

column

Terugblik Psychosynthese zomerschool 2018

Terugblik Psychosynthese zomerschool 2018

Wil je de sfeer ook alvast een beetje proeven? Lees dan de terugblik op de Psychosynthese zomerschool van 2018.

© 2019, Instituut voor Psychosynthese |
website: sbddesign.nl