Terugblik Psychosynthese zomerschool 2016

17-07-2016

Op donderdag 30 juni verzamelde zich in Conferentiecentrum Kaap Doorn te Doorn een uiteenlopend gezelschap van ‘zoekers, dromers, dwalers en strijders’. Zij kwamen bij elkaar voor de vijfdaagse Psychosynthese zomerschool die tot 4 juli zou duren. Het was voor velen een blij weerzien na korte of langere tijd en voor anderen een eerste kennismaking. Voor iedereen was het niettemin de aanvang van een geheel nieuw avontuur. Vol verwachting werd uitgekeken naar wat een fantastische zomerschool zou blijken te worden.

De zomerschool werd in een gezamenlijke bijeenkomst geopend door Diederik van Rossum, de directeur van het Instituut voor Psychosynthese. Hij bracht in herinnering dat jij je weg gaat te midden van anderen. Dat alleen jij gezag hebt over jouw leven en hoe je een ander het gezag geeft daar invloed op uit te oefenen. Dat je nodig bent en nodig mag hebben in de fysieke en virtuele gemeenschappen waarin je bestaat. Dat je in de zomerschool bent voor jezelf én voor de gemeenschap waar je deel van uit maakt.

Na de opening gingen de cursussen van start. Dit jaar werden er in de zomerschool vier cursussen gegeven. Diederik van Rossum leidde de cursus ‘De psychologie van verandering’. De cursus ‘Strijders gezocht’ werd gegeven door Ancilla van Blokland. Annemieke Wester en Stance Rijpma gaven de cursus ‘De Belofte’. In de cursus ‘De vrouwelijke lijdensweg als openbaring’ kwam een groep vrouwen bij elkaar onder begeleiding van Ingrid Veldkamp en Josje Geradts. In de pauzes vloeiden de mensen uit de diverse cursussen als van nature door elkaar en vond al gauw creatieve kruisbestuiving plaats.

 Hoewel het weer wisselvallig en soms zelfs stormachtig was, waren de weergoden ons op zondagavond goed gezind. Tijdens de feestelijke zomerschool BBQ konden we buiten in de zon genieten van het heerlijke buffet.
Dankzij DJ Pushpa werd de dansvloer het kloppend hart van de avond. Jong en oud ontdekten weer hun favoriete dansmoves of deden nieuwe inspiratie op. Onvermoede dansparen dansten de sterren van de hemel!

Op maandag 4 juli werd de zomerschool met een gezamenlijke bijeenkomst afgerond. Verschillende deelnemers vertelden hoe ze deze dagen hadden ervaren. Eén van de deelnemers vond veel bijval toen zij haar beleving van de zomerschool als volgt verwoordde: “Ik had geen idee dat deze plaats er was. Iets heeft mij hier naartoe gebracht en het stemt mij niet alleen heel dankbaar dat dit er is, maar het is zo hoopvol dat deze plaats bestaat. Ik had geen idee! Er is echt hoop, er is hoop voor de wereld.”


De Psychosynthese zomerschool 2018 wordt weer een bijzonder evenement. De zomerschool vindt plaats van donderdag 5 juli tot/met maandag 9 juli 2018. Je kunt je hier nu voor aanmelden, bekijk het cursusaanbod.

Delen:

Voeg jouw reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Psychosynthese zomerschool 5 t/m 9 juli 2018

5 juli 2018

Strijders gezocht

Strijders gezocht

Psychosynthese zomerschool door Ancilla van Blokland. Strijd is zo oud als de mensheid zelf. Elk mens heeft nu eenmaal wel een droom of een ...

5 juli 2018

De Belofte

De Belofte

Psychosynthese zomerschool door Annemieke Wester. Elk mens wordt veelbelovend geboren, maar het inlossen van die belofte is geen eenvoudige zaak. Bij het verwezenlijken waarvoor ...

Er is geen ID opgegeven.

5 juli 2018

Ik, de ontdekkingsreis van het Zelf

Ik, de ontdekkingsreis van het Zelf

Psychosynthese zomerschool door Diederik van Rossum. Dit is een cursus voor dwalers en dromers die al het goede en mooie van het leven durven ...

Heb je vragen?

Neem dan vooral contact met ons op!

© 2019, Instituut voor Psychosynthese |
website: sbddesign.nl