Terugblik Psychosynthese zomerschool 2016

17-07-2016

Op donderdag 30 juni verzamelde zich in Conferentiecentrum Kaap Doorn te Doorn een uiteenlopend gezelschap van ‘zoekers, dromers, dwalers en strijders’. Zij kwamen bij elkaar voor de vijfdaagse Psychosynthese zomerschool die tot 4 juli zou duren. Het was voor velen een blij weerzien na korte of langere tijd en voor anderen een eerste kennismaking. Voor iedereen was het niettemin de aanvang van een geheel nieuw avontuur. Vol verwachting werd uitgekeken naar wat een fantastische zomerschool zou blijken te worden.

De zomerschool werd in een gezamenlijke bijeenkomst geopend door Diederik van Rossum, de directeur van het Instituut voor Psychosynthese. Hij bracht in herinnering dat jij je weg gaat te midden van anderen. Dat alleen jij gezag hebt over jouw leven en hoe je een ander het gezag geeft daar invloed op uit te oefenen. Dat je nodig bent en nodig mag hebben in de fysieke en virtuele gemeenschappen waarin je bestaat. Dat je in de zomerschool bent voor jezelf én voor de gemeenschap waar je deel van uit maakt.

Na de opening gingen de cursussen van start. Dit jaar werden er in de zomerschool vier cursussen gegeven. Diederik van Rossum leidde de cursus ‘De psychologie van verandering’. De cursus ‘Strijders gezocht’ werd gegeven door Ancilla van Blokland. Annemieke Wester en Stance Rijpma gaven de cursus ‘De Belofte’. In de cursus ‘De vrouwelijke lijdensweg als openbaring’ kwam een groep vrouwen bij elkaar onder begeleiding van Ingrid Veldkamp en Josje Geradts. In de pauzes vloeiden de mensen uit de diverse cursussen als van nature door elkaar en vond al gauw creatieve kruisbestuiving plaats.

 Hoewel het weer wisselvallig en soms zelfs stormachtig was, waren de weergoden ons op zondagavond goed gezind. Tijdens de feestelijke zomerschool BBQ konden we buiten in de zon genieten van het heerlijke buffet.
Dankzij DJ Pushpa werd de dansvloer het kloppend hart van de avond. Jong en oud ontdekten weer hun favoriete dansmoves of deden nieuwe inspiratie op. Onvermoede dansparen dansten de sterren van de hemel!

Op maandag 4 juli werd de zomerschool met een gezamenlijke bijeenkomst afgerond. Verschillende deelnemers vertelden hoe ze deze dagen hadden ervaren. Eén van de deelnemers vond veel bijval toen zij haar beleving van de zomerschool als volgt verwoordde: “Ik had geen idee dat deze plaats er was. Iets heeft mij hier naartoe gebracht en het stemt mij niet alleen heel dankbaar dat dit er is, maar het is zo hoopvol dat deze plaats bestaat. Ik had geen idee! Er is echt hoop, er is hoop voor de wereld.”


De Psychosynthese zomerschool 2018 wordt weer een bijzonder evenement. De zomerschool vindt plaats van donderdag 5 juli tot/met maandag 9 juli 2018. Je kunt je hier nu voor aanmelden, bekijk het cursusaanbod.

Delen:

Voeg jouw reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Psychosynthese zomerschool 4 t/m 8 juli 2019

Bekijk het zomerschool aanbod

4 juli 2019

De wereld tussen droom en daad

De wereld tussen droom en daad

Psychosynthese zomerschool door Annemieke Wester. Waar droom je van en waar is het leven dat je leidt? De gewoonheid van het alledaagse lijkt soms ...

4 juli 2019

Het oog van de geest

Het oog van de geest

Psychosynthese zomerschool door Diederik van Rossum. Geleid door het vuur van de wil en op de vleugels van de verbeelding betreden we in deze ...

4 juli 2019

Oriëntatie in Psychosynthese

Oriëntatie in Psychosynthese

Intensieve cursus tijdens de psychosynthese zomerschool. Wil je jezelf beter leren kennen? Deze cursus brengt je hoofd en je hart zodanig samen dat nieuwe ...

column

Terugblik Psychosynthese zomerschool 2018

Terugblik Psychosynthese zomerschool 2018

Wil je de sfeer ook alvast een beetje proeven? Lees dan de terugblik op de Psychosynthese zomerschool van 2018.

Heb je vragen?

Neem dan vooral contact met ons op!

© 2019, Instituut voor Psychosynthese |
website: sbddesign.nl