De ervaring van Kathy Reinerie

“Ik heb de Oriëntatie in Psychosynthese enige jaren geleden van mijn moeder cadeau gekregen en ik kan uit de grond van mijn hart zeggen dat deze cursus het mooiste cadeau is dat iemand me ooit heeft gegeven. Het effect was onmiddellijk merkbaar. In de week erna moest ik een belangrijke zakelijke beslissing nemen. Er waren allerlei belangen in het spel en de druk was hoog. Door wat ik in de cursus was gaan zien, wist ik echter heel goed wat ik zelf wilde. Ik kon dat helder verwoorden en bij mijn beslissing blijven. Tot mijn verbazing werd dit meteen geaccepteerd. Dat was een belangrijk moment voor mij.

Inmiddels heb ik al enige tijd mijn eigen bedrijf, Vivendi Financieel Advies. In het begin worstelde ik met de plaats en verantwoordelijkheden van het directeurschap. Voor mij was dat het moment om weer cursussen aan het Instituut voor Psychosynthese te gaan volgen. Door deze lessen ben ik zekerder van mijzelf geworden als directeur en kan ik zowel zakelijk als privé beter keuzes maken. Ik kan beter omgaan met mijn angst om tekort te schieten en de onzekerheid of ik wel de juiste beslissing heb genomen. In het contact met mijn medewerkers ben ik oplettender en kan ik makkelijker zaken van alle kanten bekijken voordat ik actie onderneem. Ook heb ik een verfijnder gevoel voor wat er aan de hand is.

Tegenwoordig kan ik ook de periodes dat het wat minder gaat of momenten van verdriet of eenzaamheid beter accepteren. Vroeger had ik het idee dat blijdschap en het leuk hebben ‘goed’ was en verdriet en eenzaamheid ‘fout’. Dan worstelde ik in mijn eentje met deze ‘foute’ gevoelens. Nu weet ik dat deze gevoelens er net zo goed bij horen. Het klinkt zo simpel maar dat was voor mij een belangrijke ontdekking. Ik beweeg me door dit besef nu makkelijker in groepen en vindt daar steun en gezelschap in plaats van de afwijzing waar ik bang voor was. Door het creatievere contact met andere ondernemers en collega’s zie ik ook zakelijk steeds meer mogelijkheden én de kansen om deze te realiseren.

In mijn bedrijf streven wij naar een warm contact met de klant. De financiële wereld is vaak een koude wereld waar de financieel adviseur de autoriteit is die technische oplossingen moet bieden voor financiële kwesties. Volgens mij gaat het echter niet om koude technische zaken als je het hebt over een hypotheek, verzekering of een pensioen. Voor de klant zijn het belangrijke levenszaken. De technische financiële oplossingen zijn niet het doel, maar een middel om een droom te verwezenlijken: een thuis, een toekomst voor je kind of voor jezelf.

Ik kan alle werkgevers aanraden om je medewerkers naar de Oriëntatie in Psychosynthese te sturen als ze ergens (privé of zakelijk) tegenaan lopen. Ik doe het ook en met succes. De medewerker gaat erop vooruit, het contact met de werkgever en collega’s gaat erop vooruit en het komt je hele bedrijf ten goede. Het is een waardevolle investering voor alle partijen.”

Kathy Reinerie heeft haar bedrijf inmiddels verkocht en is nu Head of Product Marketing bij Holland Water. In 2022 voltooide zij de beroepsopleiding psychosynthese.

Delen:

Meer informatie over (de Oriëntatie in) Psychosynthese

Oriëntatie in Psychosynthese

Oriëntatie in Psychosynthese

Bekijk hier de mogelijkheden om deel te nemen aan de Oriëntatie in Psychosynthese. Deze cursus is een diepgaande kennismaking met jezelf en met psychosynthese.

Wat is psychosynthese?

Wat is psychosynthese?

Psychosynthese leert je keuzes te maken door te luisteren naar wat je hart je ingeeft zonder je verstand te verliezen. Psychosynthese houdt zich bezig ...

Informatiebijeenkomst psychosynthese

Informatiebijeenkomst psychosynthese

Ben je benieuwd naar psychosynthese en of het iets voor jou is? Kom dan naar een informatiebijeenkomst bij het Instituut voor Psychosynthese te Hilversum.

Adviesgesprek

Adviesgesprek

Maak online een afspraak met een persoonlijk leeradviseur. Onderzoek met elkaar waarom je scholing of verdere scholing in psychosynthese overweegt. De persoonlijk leeradviseur zorgt ...

Heb je vragen?

Neem dan vooral contact met ons op!

© 2024, Instituut voor Psychosynthese |
website: sbddesign.nl