Springlevend een jaartje ouder

Cursus van drie woensdagen door Ingrid Veldkamp

“We are stars wrapped in skin.
The light you are seeking has always been within.”
Rumi

Liefst leven we lang en gelukkig en laten het levenseinde buiten beschouwing.
Helaas, vroeger of later worden we ingehaald door signalen die de naderende ouderdom tot een ongewenst tijdperk maken. De ontwikkeling van lichaam, maar ook van gevoelens en denken brengt in plaats van groei eerder vertraging, eenzaamheid, beperking en verstarring met zich mee.
Om ons heen begint de aandacht zich bovendien te verschuiven naar de jongere generaties die ons opgevolgd zijn. Eenmaal senior of gepensioneerd lijk je rustiger aan te moeten doen. “Ga toch genieten van alle leuke dingen zolang dat nog kan.” Meer lijkt er van buiten niet meer van ons verwacht te worden.

En toch; of je nu 80 bent, 70 of net 50; diep binnenin ben je in wezen nog altijd jong en één en dezelfde. Springlevend en vol van verwachting, telkens open voor nog ongekende mogelijkheden om jezelf te verwezenlijken.
Juist op leeftijd gekomen nodigt je bestaan je verrassend genoeg opnieuw uit om met al de rijkdom aan ervaring een geheel andere plaats in te nemen. Vaak klopt zo’n uitnodiging aan in de verhullende vorm van gemis, verlies of een dreigende stilstand. Met een beetje goede wil herken je de aard van deze dilemma’s inmiddels sneller. Ze dragen een nieuwe kans op leven vol zin en betekenis, die zich alleen aan jou onthult.

Tijdens deze dagen staan we stil bij het ouder worden als levende werkelijkheid. En we zullen het springlevende karakter van wie we in wezen zijn opnieuw in herinnering brengen.
Het is tijd om de vragen te horen die aan ons gesteld worden; om te luisteren naar de verhalen die daar in besloten liggen; en de weg te verbeelden naar de plaats waar op jou gewacht wordt.

Data

De cursus vindt plaats op drie woensdagen van 10.30 tot 17.00 uur:

  • woensdag 16 september 2020
  • woensdag 30 september 2020
  • woensdag 14 oktober 2020

Cursuskosten

De cursuskosten bedragen € 498,-.
Je kunt deze cursus betalen in 3 maandtermijnen van € 166,-.

Locatie

De cursus wordt gegeven op het Instituut voor Psychosynthese te Hilversum.
Onbeperkt koffie en thee met lekkers en een drankje aan het eind van elke dag zijn bij het cursusgeld inbegrepen.

Contact

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Ingrid Veldkamp.
Telefoon: 035 622 48 72
E-mail: imveldkamp@psychosynthese.nl

Delen:

Aankomende cursussen

Bekijk ook de gehele agenda

2 juli 2020

De magie van psychosynthese

De magie van psychosynthese

Psychosynthese zomerschool door Annemieke Wester en Aad Snelleman. Leer hoe je het onvoorstelbare op kunt wekken en kunt werken met de magie van jezelf.

2 juli 2020

Ik, de ontdekkingsreis van het Zelf

Ik, de ontdekkingsreis van het Zelf

Psychosynthese zomerschool door Diederik van Rossum. Dit is een cursus voor dwalers en dromers die al het goede en mooie van het leven durven ...

2 juli 2020

Oriëntatie in Psychosynthese

Oriëntatie in Psychosynthese

Intensieve cursus tijdens de psychosynthese zomerschool. Wil je jezelf beter leren kennen? Deze cursus brengt je hoofd en je hart zodanig samen dat nieuwe ...

3 sept 2020

Meditatie van het Hart

Meditatie van het Hart

Lang weekend cursus door Annemieke Wester. In deze cursus leer je opnieuw te luisteren naar de taal waarin de ziel denkt en hoe de ...

Heb je vragen?

Neem dan vooral contact met ons op!

© 2020, Instituut voor Psychosynthese |
website: sbddesign.nl