Springlevend een jaartje ouder

Cursus van drie donderdagen door Ingrid Veldkamp

Het maximale aantal inschrijvingen voor deze cursus is bereikt.
Aanmelden is niet meer mogelijk.

“We are stars wrapped in skin.
The light you are seeking has always been within.”
Rumi

Liefst leven we lang en gelukkig en laten het levenseinde buiten beschouwing.
Helaas, vroeger of later worden we ingehaald door signalen die de naderende ouderdom tot een ongewenst tijdperk maken. De ontwikkeling van lichaam, maar ook van gevoelens en denken brengt in plaats van groei eerder vertraging, eenzaamheid, beperking en verstarring met zich mee.
Om ons heen begint de aandacht zich bovendien te verschuiven naar de jongere generaties die ons opgevolgd zijn. Eenmaal senior of gepensioneerd lijk je rustiger aan te moeten doen. “Ga toch genieten van alle leuke dingen zolang dat nog kan.” Meer lijkt er van buiten niet meer van ons verwacht te worden.

En toch; of je nu 80 bent, 70 of net 50; diep binnenin ben je in wezen nog altijd jong en één en dezelfde. Springlevend en vol van verwachting, telkens open voor nog ongekende mogelijkheden om jezelf te verwezenlijken.
Juist op leeftijd gekomen nodigt je bestaan je verrassend genoeg opnieuw uit om met al de rijkdom aan ervaring een geheel andere plaats in te nemen. Vaak klopt zo’n uitnodiging aan in de verhullende vorm van gemis, verlies of een dreigende stilstand. Met een beetje goede wil herken je de aard van deze dilemma’s inmiddels sneller. Ze dragen een nieuwe kans op leven vol zin en betekenis, die zich alleen aan jou onthult.

Tijdens deze dagen staan we stil bij het ouder worden als levende werkelijkheid. En we zullen het springlevende karakter van wie we in wezen zijn opnieuw in herinnering brengen.
Het is tijd om de vragen te horen die aan ons gesteld worden; om te luisteren naar de verhalen die daar in besloten liggen; en de weg te verbeelden naar de plaats waar op jou gewacht wordt.

Data

De cursus vindt plaats op drie donderdagen van 10.30 tot 17.00 uur:

  • donderdag 26 september 2019
  • donderdag 10 oktober 2019
  • donderdag 24 oktober 2019

Cursuskosten

De cursuskosten bedragen € 498,-.
Je kunt deze cursus betalen in 3 maandtermijnen van € 166,-.

Locatie

De cursus wordt gegeven op het Instituut voor Psychosynthese te Hilversum.
Onbeperkt koffie en thee met lekkers en een drankje aan het eind van elke dag zijn bij het cursusgeld inbegrepen.

Contact

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Ingrid Veldkamp.
Telefoon: 035 622 48 72
E-mail: imveldkamp@psychosynthese.nl

Delen:

Aankomende cursussen

Bekijk ook de gehele agenda

31 okt 2019

Oriëntatie in Psychosynthese

Oriëntatie in Psychosynthese

Cursus van vier dagen. Wil je jezelf beter leren kennen? Deze cursus brengt je hoofd en je hart zodanig samen dat nieuwe en wezenlijke ...

19 nov 2019

Informatieavond psychosynthese

Informatieavond psychosynthese

Ben je benieuwd naar psychosynthese en of het iets voor jou is? Tijdens deze avond maak je kennis met het perspectief en de methode ...

30 nov 2019

Themadag ‘Zusterschap’

Themadag ‘Zusterschap’

Psychosynthese themadag door Isis Vonsee en Péronne van den Driessche. Dit is een dag voor vrouwen. Tijdens deze dag onderzoeken we met elkaar wat ...

17 dec 2019

Troost en Gemeenschap

Troost en Gemeenschap

Eindejaarsbijeenkomst door Ancilla van Blokland en Annemieke Wester. Omzien naar wat is geweest. Uitzien naar wat nog gaat komen. De laatste dagen van het ...

Heb je vragen?

Neem dan vooral contact met ons op!

© 2019, Instituut voor Psychosynthese |
website: sbddesign.nl