Psychosynthese filmgesprek

“Imagination is the gateway to reality.
It projects our state of consciousness from the unseen to the seen.”Heather Hughes-Calero

Een psychosynthese filmgesprek is een avondbijeenkomst waarin je onder begeleiding van Annemieke Wester met een groep mensen een film bespreekt en die in het perspectief van psychosynthese plaatst.

Elke avond wordt één film besproken. Het bevordert de kwaliteit van de bijeenkomst enorm als je de film van tevoren bekeken hebt. We zullen de film tijdens de avond zelf niet bekijken, maar gaan dan met elkaar in gesprek over:

  • wat je aangesproken heeft in de film en waarom;
  • welke gevoelens en herinneringen de film oproept;
  • welk streven de film in je opwekt;
  • wat het doel van de film is;
  • in welke ruimere context de film geplaatst kan worden.

Op donderdag 17 november bespraken we de film: ‘Don’t look up’. Deze film van eind 2021 is een futuristische satirische film gebaseerd op ‘echte gebeurtenissen die nog niet plaats hebben gevonden’. Geschreven en geregisseerd door Adam McKay met in de hoofdrollen Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence en Meryl Streep.

Op donderdag 23 februari spraken we over de film ‘Dead Poets Society‘. Deze film uit 1989 gaat over een nieuwe leraar Engels op een elitaire kostschool. Hij leert ze zelf na te denken en alles uit elke dag te halen onder het motto ‘Carpe diem’. Geregisseerd door Peter Weir met in de hoofdrol Robin Williams.

Op donderdag 25 mei spreken we over een klassieker uit 1968: ‘The Shoes of the Fisherman’.
Na tientallen jaren in een werkkamp in de Siberische Goelag te hebben doorgebracht, wordt de Oekraïense rooms-katholieke Aartsbisschop Kiril Lakota (Anthony Quinn) op het hoogtepunt van de Koude Oorlog vrijgelaten door de Russische leider Piotr Iljitsj Kamenev (Laurence Olivier). De film vertelt een meeslepend verhaal over geopolitieke intriges en biedt ook een fascinerende inkijk in de gang van zaken binnen het Vaticaan.
Geregisseerd door Michael Anderson. Te bekijken via Google Play Films, Amazon Prime Video, Apple TV en YouTube en te koop op DVD.

Data

De psychosynthese filmgesprek avonden worden gehouden van 19.00 tot 21.00 uur op:

Swipe om tabel te bekijken
Datum:
donderdag 25 mei 2023
Film:
The Shoes of the Fisherman

Aanmelding

Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in psychosynthese. Om deel te kunnen nemen is geen voorafgaande ervaring met psychosynthese vereist. Je kunt je aanmelden voor één of meerdere avonden via de knop ‘aanmelden’. Als je geplaatst kunt worden ontvang je per mail een bevestiging en een factuur.

Kosten

De kosten voor deelname bedragen € 28,- per avond.

Locatie

De Psychosynthese filmgesprek bijeenkomsten vinden plaats op het Instituut voor Psychosynthese te Hilversum. Koffie en thee met lekkers zijn bij de kosten inbegrepen.

Contact

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Annemieke Wester.
Telefoon: 035 622 48 72
E-mail: atwester@psychosynthese.nl

Delen:

Kijk ook eens naar ...

Of zie de gehele agenda

24 maart 2023

De wil te willen

De wil te willen

Cursus van zes vrijdagen door Ancilla van Blokland. De wil is een vermogen dat leidt, dat initiatief neemt, dat richting geeft. Als persoonlijke ontwikkeling ...

15 april 2023

Individualiteit en bewustwording

Individualiteit en bewustwording

Cursus van drie weekenden door Ancilla van Blokland. In deze cursus betreed je de bewustwordingsweg die zich afspeelt in de strijd tussen innerlijk gezag ...

15 april 2023

Zeven wegen van het Zelf

Zeven wegen van het Zelf

Cursus van drie weekenden door Annemieke Wester. De lessen waar je in je leven mee te maken krijgt zijn typerend voor de weg die ...

29 juni 2023

Oriëntatie in Psychosynthese

Oriëntatie in Psychosynthese

Psychosynthese zomerschool eenmalig gegeven door Diederik van Rossum. Deze cursus is bijzonder omdat alle verdere scholing in psychosynthese met deze cursus begint. Deze cursus ...

Heb je vragen?

Neem dan vooral contact met ons op!

© 2023, Instituut voor Psychosynthese |
website: sbddesign.nl