Psychosynthese boekgesprek

“Veel kennis is nog geen wijsheid.”Op deze avonden staat een boek centraal waarover we met elkaar in gesprek gaan in het licht van psychosynthese.

Wat maakt een boek karakteristiek voor psychosynthese? Hoe kun je deze karakteristieken plaatsen in het licht van psychosynthese? Daarover gaan we met elkaar in gesprek. Door met elkaar in gesprek te gaan maak je kennis met de literatuur op een wijze die al lezend op je eentje niet lukt.

Deze avonden zijn voor iedereen die kennis wil maken met psychosynthese en voor iedereen die zijn of haar kennis over psychosynthese wil verdiepen.

Op donderdag 15 december ging het gesprek over het in 1983 door Murray Stein geschreven boek ‘In midlife’. Hij beschrijft vanuit Jungiaans perspectief de keerpunten op de levensreis en manieren om daar als mens een omgang mee te vinden.

Op donderdag 23 maart spreken we over De Gezant. Dit boek is een roman over de vorming van een kabbalistische groep ten tijde van de Spaanse Inquisitie in de 15e eeuw. De roman is geschreven door Z’ev Ben Shimon Halevi en is voor het eerst in 1987 in het Engels verschenen met als titel ‘The Anointed’. Met deze kabbalistische vertelling laat de schrijver de waarde en de noodzaak van het praktiseren van verdraagzaamheid zien ten tijde van angst en vervolging.
De Nederlandse vertaling is voor € 25,- verkrijgbaar op het Instituut. Geef op het aanmeldingsformulier aan als je een exemplaar wilt kopen bij “Wil je nog iets toevoegen of vragen?”. Op boekwinkeltjes.nl zijn ook enkele tweedehands exemplaren te koop.

Data

De psychosynthese boekgesprek avonden worden gehouden van 19.00 tot 21.00 uur op:

Swipe om tabel te bekijken
Datum:
donderdag 23 maart 2023
donderdag 15 juni 2023
Boek:
De Gezant – Z’ev Ben Shimon Halevi
Wordt later bekend gemaakt

Aanmelding

Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in psychosynthese. Om deel te kunnen nemen is geen voorafgaande ervaring met psychosynthese vereist. Je kunt je aanmelden voor één of meerdere avonden via de knop ‘aanmelden’. Als je geplaatst kunt worden ontvang je per mail een bevestiging en een factuur.

Kosten

De kosten voor deelname bedragen € 15,- per avond.

Locatie

De Psychosynthese boekgesprek bijeenkomsten vinden plaats op het Instituut voor Psychosynthese te Hilversum. Koffie en thee met lekkers zijn bij de kosten inbegrepen.

Contact

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Annemieke Wester.
Telefoon: 035 622 48 72
E-mail: atwester@psychosynthese.nl

Delen:

Kijk ook eens naar ...

Of zie de gehele agenda

24 maart 2023

De wil te willen

De wil te willen

Cursus van zes vrijdagen door Ancilla van Blokland. De wil is een vermogen dat leidt, dat initiatief neemt, dat richting geeft. Als persoonlijke ontwikkeling ...

15 april 2023

Individualiteit en bewustwording

Individualiteit en bewustwording

Cursus van drie weekenden door Ancilla van Blokland. In deze cursus betreed je de bewustwordingsweg die zich afspeelt in de strijd tussen innerlijk gezag ...

15 april 2023

Zeven wegen van het Zelf

Zeven wegen van het Zelf

Cursus van drie weekenden door Annemieke Wester. De lessen waar je in je leven mee te maken krijgt zijn typerend voor de weg die ...

29 juni 2023

Deelpersoonlijkheden

Deelpersoonlijkheden

Psychosynthese zomerschool door Ancilla van Blokland, Marloes Broos en Tineke Nieboer. Wie ben ik… en waarom ben ik? Vragen waar je vele en steeds ...

Heb je vragen?

Neem dan vooral contact met ons op!

© 2023, Instituut voor Psychosynthese |
website: sbddesign.nl